Pregled traja nekje dve uri.

Na celovitem pregledu se opravijo 3 slikanja. Slika oz. skenira se vseh deset konic prstov, na podlagi katerih dobimo rezultate v različnih grafičnih prikazih.

Kakšnih bistvenih predpriprav ni, je pa klub temu treba upoštevati osnovna navodila, da lahko naredimo optimalne slike in posledično ustrezno interpretacijo vašega stanja.

Dve uri pred slikanje ni dobro jesti, pol ure prej ne piti in ne umiti rok vsaj 20 minut pred pregledom.

Pomembne informacije, ki jih je treba deliti s terapevtom so:

🔸ali uživate kakšna zdravila,

🔸pri ženski – ali ste 2 dni pred, med ali 2 dni po mesečem ciklu (takrat so namreč nekateri parametri povečani in sama interpretacija ni idealna),

🔸dolgi in/ali umetni nohti so velik problem, saj pri pregledu slikamo konice prstov in ne dobimo optimalne slike, če so nohti neprimerno dolgo,

🔸če imate pace maker, pregleda ne opravljamo.

Namen pregleda ni, da terapevt ugiba, kakšno je vaše stanje, ampak da skupaj ugotavljata, katere težave od kod izhajajo in kako se razvijajo.

Imejte v mislih, da se pregljeduje vaše energetsko stanje in da manjko ali višek energije na določenih področjih kaže na izzive, ki jih lahko imate ali pa se lahko pojavijo.

Ne postavljamo diagnoz, ker to lahko stori le zdravnik, lahko pa vam predlagamo kakšne dodate preiskave glede na vaše stanje.

Ob koncu pregleda prejmete poročilo.