Blog - 18 februarja, 2023

Joni jajčka

Joni jajčka ali žadasta jajčka ali jajčka ljubezni so imena za čudovit kristal, izklesan v obliki jajčka, namenjen ženskam.

Ženske že tisočletja uporabljajo joni jajčka, da dostopajo do svoje seksualne moči, da prebujajo svojo senzualnost in da ohranjajo zdravje tudi na stara leta. V začetku je bila ta starodavna, skrivnostna praksa omogočena samo kraljevim družinam in izbranim taoističnim svečenicam, danes pa je dostopna vsem ženskam in je primerna za ženske vseh starosti. Beseda »yoni« izhaja iz sanskrta in pomeni ženske genitalije, natančneje vagino, ki pa pomeni sveti prostor ali sveti tempelj. Njen simbol je bil v vzhodnih kulturah čaščen že od nekdaj, saj je to prostor, kjer se v dobesednem in prenesenem pomenu kreira življenje, kreativnost in ljubezen.

V zahodni kulturi so ženski cikli predstavljali nekaj, kar je bilo treba skrivati; menstruacije (ali lepše ženski lunin cikel) nekaj, česar se je treba sramovati, nekaj nepotrebnega in bolečega, kar mora ženska »pretrpeti« vsak mesec, medtem, ko so drugod ponosne na svoj cikel, ga častijo, sprejemajo in se iz njega učijo. Menstruacija, nosečnost, menopavza…so pri nas dogodki, ki jim še vedno posvečamo premalo pozornosti in prav tako ne cenimo visoko kvalitet kot so strast, sprejemanje in inspiracija.

Vse to izhaja iz patriarhalno usmerjene skupnosti, kjer so bile ženske razosebljene. Označevali so jih za čarovnice, če so se bolj lahkotno oblekle, saj so po mnenju skupnosti izzivale moške s svojo podobo in jih tako peljale v skušnjavo, kar je bilo strogo prepovedano. Moški nikoli ni bil kriv, če je varal svojo ženo, saj bila ljubica tista, ki ga je s svojo izzivalno držo zapeljala.

Ženske so označili za čarovnice, ker so znale zdraviti. Povezane so bile z naravo in z mamo zemljo ter vsemi njenimi darovi, saj so znale spremeniti danosti narave v zdravila.

Ženske se niso smele družiti, razen če je bil prisoten moški ali duhovnik, saj so mislile pregrešene misli, v resnici pa so predstavljale strah in grožnjo, ker so se zavedali pomena ženske moči.

Žalostno je, da je tako še danes, le izraženo na moderen način. Ženske, ki so bile spolno napadene, zlorabljene, so si v veliki večine po mnenju družbe »same krive«. Najbrž so bile pomanjkljivo oblečene, so ponoči hodile naokrog na neprimernih mestih ali so celo izzivale moške in si želele odnosa z njimi. Ja, na žalost so to tudi prva vprašanja, ki jih mora žrtev odgovoriti varuhom družbe. Posledično se počuti osramočeno, razžaljeno in v veliko primerih prevzame krivdo nase. Vsa ta energija travme se shrani v njeni joni. Vsa negativna energija, energije preteklih partnerstev, odnos do spolnega odnosa se hranijo v joni in posledično se ženska čustveno zapre, postane depresivna, nedružabna, prevzame vlogo žrtve.

Joni jajčka imajo najprej vlogo zdravljenja. Ko ga začnemo uporabljati, je lahko sprva celo neprijetno, ob uporabi lahko jočemo ali podoživljamo travme, ki jih ima shranjena naša joni, vendar zavedati se je treba, da je to normalen proces.

Če želimo ponovno sprejemati samo sebe, aktivirati orgazmičnost, privlačnost in strast, jih najprej treba predelati travme in negativna čustva, ki so v joni shranjena. Kristali jajček bo za to poskrbel.

To lahko traja kar nekaj ritualov, saj je v vsaki ženski skrita drugačna bolečina in vsaka jo ob svojem času predala. Zaupajte si in poslušajte se. Ker ni vprašanje, če vam bo uspelo, ampak kdaj. In zagotovo ob pravem, božanskem času.

Po zdravljenju pa sledi aktivacija vaše spolne energije, energije življenja in takrat boste pričele v ritualih uživati.

Čas je, da se ženske ponovno sprejmemo v vsej naši naravi in da prevzamemo moč, ki je od nekdaj bila v nas.

Ženska cikličnost je še en pomemben dejavnik, na katerega je vredno pomisliti, ko uporabljamo joni jajčka.

Od tebe kot ženske se pričakuje, da smo vsak dan enako. Vsak dan skrbimo za družino, hodimo v službo, smo produktivne, tekamo okrog, da postorimo vse, kar smo si zadale in kar so nam zadali drugi, ampak nismo enake vsak dan.

So dnevi, ko smo polne energije in so dnevi ko smo izpraznjene. So dnevi, ko smo zelo družabne in smo rade med ljudmi, pridejo pa dnevi, ko smo najraje same.

Naravna energija lune, letni časi, valovanja in nenazadnje naš mesečni cikel močno vplivajo na nas. Pogosto se proti temu borimo, saj nas v nasprotnem primeru vidijo kot šibke, šibkejše od moških ali preveč čustvene za kakšno zahtevno delo, ampak ko spoznamo same sebe in svoje cikle ter se povežemo z naravnimi cikli in energijami, smo lahko resnično neustavljive in čudovite.

Spremljanje vašega mesečnega cikla je zelo močno orodje, katerega bi se naj zavedala vsaka ženska. S tem ko spoznaš svoj mesečni cikel, pretok energij, lahko z njim deluješ in odkrivaš svoje ženske supermoči. Z zavedanjem lahko spremljaš in predvidevaš, kateri del meseca si najbolj zaprta za okolico, kateri del meseca imaš največ fizične energije, povečanje seksualne energije, kateri del meseca si družabna in super učinkovita.

Ko enkrat sprejmeš in dojameš svoj cikel bolje, boš pripravljena na neizogibne padce energije, nedružabnost in izčrpanost. Vedela boš, da je to naraven del tebe same in boš pripravljena na nihanja ter boš tako uvidela vzorce, ki jih lahko izboljšaš, neguješ in seveda spremeniš. Če boš gledala na svoj cikel kot na biološki proces, boš izgubila globlji pomen. 4 faze tvojega cikla nekako sovpadajo s 4-imi letni časi.

Ženski cikel Cikel vsake ženske je zanjo edinstven. Ni univerzalnega pravila, ki bi veljaj za vse. Ne glede na to ali si v času cikla ali po porodu ali v menopavzi, boleči ovulacij ali hormonski neuravnovešenosti, vsakič poglej, kaj ti tvoj cikel sporoča.

Pomlad je čas pred ovulacijo, ki se začne takoj po končani menstruaciji in traja 7-10 dni.

Ta čas je dober za uporabo joni jajčka in je odličen čas za začetek novih projektov. V tem času je povečana naša naravna kreativnost in izzive enostavno rešujemo.

Poletje je idealen čas za uporabo joni jajčka in je čas tvoje ovulacije ter traja 2-3 dni. Raven tvoje energije doseže vrhunec in je čas ko si samozavestna, se sprejemaš, se vidiš se kot lepo in se tako tudi počutiš. Če si v menopavzi ali po porodu je ta čas lahko zelo drugačen, mogoče celo neprijeten, vendar se kljub temu sprejmi, vprašaj se, kaj je tisto, kar imaš rada in česa ne. Opazuj se.

Jesen je čas po ovulaciji in traja do tvoje menstruacije ter je sestavljena iz dveh faz. V prvi fazi boš začutila padanje energije, v drugi fazi pa lahko občutiš željo po hrani, postaneš nestabilna v čustvih in hitro spreminjaš razpoloženja. Kljub temu pa poglej, kakšna je tvoja izkušnja, kaj pride na površje? Je čas, ko bodi nežna in prijazna do sebe. Še vedno primeren čas za uporabo joni jajčka, a uporabljal nežne rituale.

Zima je čas menstruacije in ni primeren čas za uporabo joni jajčka ter traja 3-7 dni. To je čas spuščanja. Kar mora it, naj gre ven. V tem času si običajno z energijo najbolj na limitu in pogosto si želiš biti sama. Vzemi si čas zase, bodi sama s seboj, počivaj in vzemi si odmor od vsakodnevnih opravil. Je čas razmišljanja in refleksije.

Vsa modrost je že v tebi. Samo sprejmi se, poslušaj in občuti.

Redna uporaba joni jajčk, ti lahko prinaša sledeče:

prebudi in okrepi tvojo senzualnost in poveča libido spodbudi naravno vlažnost in sočnost ustvari intimen in ljubeč odnos do tvoje joni, tvojega telesa in tebe kot osebe poveča čute med spolnim odnosom večjo orgazmičnost okrepi vaginalne mišice omili migrene, oblivanja in bolečine, ki jih lahko prinese menstruacija dvig tvoje božanske energije. Ne priporoča se uporaba med spanjem, med nosečnostjo ali v primeru spolne bolezni.

Joni jajčka so lahko iz različnih kristalov in vsak ima svoje lastnosti, ki jih prinese v tvoj ritual. Ti se odloči, kateri kristalni jajček te najbolj privlači in tistega izberi. Obstajajo 3 splošne velikosti: mala, srednja in velika. Če si z uporabo šele začela, se priporoča srednja velikost. Poleg nege kristalnih jajčk (umivanje z blagim intimnim milom in mesečno polnjenje z energijo polne lune) je pomembno še, da se z jajčkom povežete, tako da ga nekaj časa držite v roki in začutite njegovo energijo ter podate namen, kaj želite, da vam prinese.

Ko boste izvajale sam ritual, je pomembno, da izberete miren prostor, kjer ste same, si pripravite ambient (kakšne svečke, kadila ali kar vas sprošča) in si izberete meditativno glasbo, ki vam ustreza.

Ixchelke vam pri nakupu jajčk v naši spletni trgovini podarimo tudi glasbo za posamezen »letni čas« in priložnosti (zdravljenje, aktivacija) ter podrobna navodila za samozavestno uporabo joni jajčk brez strahu.

Ženska je mama, žena, ljubimka, bojevnica, maginja, varuhinja in zdravilka. Vse v eni osebi. Je multidimenzionalna, nepremagljiva in neukrotljiva moč narave.

Imejte se rade. Ste vse in še več, kot ste kadar koli mislile ali verjele.

»Vaša naloga ni iskati ljubezni, ampak poiskati in najti ovire, ki ste jih v sebi postavile proti njej.«

Rumi